Om sniglar och grodor

Det är snigelår i år. Inte nog med att man själv ser de slemmiga krypen överallt  utan nu ska mördarsniglarna vara med på morgonnyheterna och lämna snigelspår på bordet där medan snigelexperten delar med sig av sina bästa snigelmördarknep.

Halshuggning med spade eller sax är bästa metoden. Död meddels drukning i öl fungerar även det (detta var min farmors favoritknep). Salta ihjäl dem bör man inte göra för det är plågsamt och kan förgifta jorden. Man kan lägga dem i frysen (fy fasen vad äckligt, vem vill göra det?) eller i kokande vatten. Helst ska man gräva ner de dödade sniglarna eftersom de annars kommer ätas upp av andra sniglar. Om man nu inte vill använda dem som lockbete för att ha ihjäl ännu fler sniglar.

Och nu över till grodor. En kollega berättade att hans granne haft ett par gympadojjor stående ute på altanen. Dessa skulle sedan tvättas. När tvättmaskinen tömdes föll det ur stendöd, bleksvullen groda. En stackare som tydligen tyckt att gympaskor var ett trevligt ställe att hänga på. Titta därför alltid efter i skorna du haft utomhus, både innan du tvättar dem eller sticker fötterna i dem!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0