Låg humor

Idag på fredagsfikat på jobbet var det någon som pratade om en marknad med "knallar". Flera av oss fattade inte vad som menades med "knalle" i det sammanhanget, det verkar vara något slang ord som används i Bålsta. 

Vi fick oss förklarat att detta tydligen betyder stånd, marknadsstånd alltså. Vi skrattade och drev med detta roliga ord:

"Jag brukar alltid handla bland knallarna på Hötorget"
"Vi ses vid grönsaksknallen"


Jag kläckte sedan ur mig ett riktigt lågvattenmärke, ett test för att se vilka av mina kollegor som 1) är snabbtänkta och 2) har snuskig humor:

"morgonknalle"

Två kollegor skrattade. Jag gillar dem!

Dejt med kille nr 2

I tisdags hade jag min andra dejt som resultat av internetdejtting-sajten. Även denna gång med en inflyttad 35-åring. Aktiviteten för kvällen var kvällsfotografering i Gamla Stan då han också gillar att fotografera.

Grabben ifråga visade sig vara, i min åsikt, arketypen av en datasnubbe, helt svartklädd bortsett från en bredrandig gul-vit pikétröja som inte riktigt dolde den lilla kalaskulan. Han berättade ohämmat om sina dåliga matvanor att det var kakor, Coca-cola och godis som gällde. Jag fick genast flashbacks från en tidigare pojkvän som även han var IT-kille och lätt drack två 1,5-liters cola framför datorn en vardagkväll. Hu!

Det var dock en lättpratad och trevlig kille, om än lite väl insmickrande - "bestäm du!". Vi tog en fika på ett café mitt emot Science Fiction butiken på Västra Långgatan och han beställde så klart en kladdkaka med grädde trots att han innan vi träffats ätit en chokladboll med läsk. Han berättade att han varit en frekvent besökare av den där butiken och hur mycket han gillade science fiction böcker och filmer. Samt att han var säker på att liv från andra planeter  redan har uppsikt över oss små knattar på jorden. Hmmm.....

Det blir ingen andra dejt med den här killen men själva fotograferandet var dock kul och jag tror det blir några riktigt bra bilder som resultat.

Jag måste medge att det ju är riktigt roligt att dejta när man har inställningen att det är en förutsättningslös och kul grej! Det är intressant att träffa en helt ny människa som man kanske aldrig annars hade träffat på.


Two down, plenty to go :)


Veckans sämsta kontaktförsök II

Kille, 32 år:
"Hejsan, Vad sägs om en rolig, sportig och utmanande brottningsmatch? *ler* "

Eh....jag tror jag avböjer.

Nya aktiviteter = roligt, roligt

Livet känns riktigt bra just nu och efter att ha varit rejält uttråkad så börjar saker och ting hända.

På jobbet är jag med i ett stort projekt som kommer pågå i ungefär ett halvår och kommer innebära åtminstone en resa till Prag (där jag aldrig varit). Ser fram emot att få lite mer att göra.

Jag har testat kajakpaddling och det kommer nog bli en ny hobby för mig när det är säsong. Genom det lärde jag känna ett gäng andra friluftsmänniskor och vi pratade löst om att göra andra saker tillsammans framöver. Jag hoppas på det!

Jag har också börjat sjunga i en nystartad, stoooor kör. Bortsett från att den är kyrko-driven (vilket innebär en viss hallelulja-varning och töntiga gudfruktiga låttexter) så tror jag det kommer att bli superkul. Jag har verkligen saknat sången.

På killfronten har jag ju tagit steget från förskrämd, passiv singel till pro-aktiv. En kille har jag träffat hittills på fika (och avskrivit) men det kommer nog bli fler träffar under hösten. Det känns bra och lite spännande.


Jag känner mig mycket lugnare än jag gjort på länge. Härligt!


Biten på kajak

Redan förra året var jag sugen på att lära mig paddla kajak, men det blev inget av det. Denna sommar blev det ett spontanbesök på Pampas Marina på nationaldagen men alla kajaker var uthyrda. Surt. Sen lärde jag känna en kul tjej på ett bröllop som paddlar mycket och efter lite tjat organiserade hon och killkompis en två-dagarskajaktur för fyra av deras kompisar, däribland jag och tre andra killar.

I lördags i snudd på kulingvindar packade vi våra kajaker på norra Värmdö och gav oss iväg. Min jungfrutur inleddes med över en timmas paddling i direkt motvind, stundtals med hyfsade vågor. Renata Clumska släng dig i väggen blev mitt mantra under helgen. Med en paddelteknik att skämmas för och en fysisk styrka som har sett bättre dagar (har varit halvkrasslig i flera veckor) kämpade jag på i kajaken. Trots att det var mycket tyngre fysiskt än jag räknat med var turen en fantastisk upplevelse och utmaning.

När vi hittade in i skydd bland småöar och kajakerna ljudlöst och lätt gled fram i vattnet fylldes man av en frihetskänsla som hette duga (särskilt andra dagen när packningen lättat betydligt). När solen stundtals tittade fram eller en havsörn seglade över oss så var det fullkomligt ofattbart att man inte gjort de här tidigare. Även om

Vi hittade en bra övernattningsplats med en lite sandstrand att parkera kajakerna på och en glänta i skogen att sätta upp tälten på i skydd av den tilltagande vinden. Kvällen bjöd på en otrolig stjärnhimmel som avnjöts i värmen av en sprakande brasa. Mina tankar gick till livet i stan och hur mycket härligare det var att sitta där på ett sittunderlag i mossan och vara sådär lagom halvskitig, trött och avslappnad. Underbart!

Jag längar redan till flera kajakturer men det är väl troligt att de får vänta tills nästa säsong....


Veckans sämsta kontaktförsök

Meddelande på nätdejtingen:
"Heeej hur är läget ?+ vad händer i väckan då ?+ har du lusst att ses kramar patrick "

Men allvarligt, killen kan ju knappas bli förvånad över att han inte får något svar!

Jag har haft en fika-träff

Jag slog slag i saken och träffade en kille från dejtingsajten på fika nu i veckan. Tänkte det var lika bra att köra på innan jag får kalla fötter. Jag var väldigt nervös innan. Inte för att träffa just den här killen utan bara inför faktumet att träffa en kille i allmänhet.

Jag hade naturligtvis sjåsat upp min nervositet i onödan. Visst var det lite tafatt första minutrarna, men samtalet flöt på, både en och två koppar te slank ned och killen var trevlig och vettig. Han åstadkom idock ngen wow-effekt så han blev ganska raskt förpassad till kategorin "ej intressant".

Jag har bestämt mig för att lyssna mer till min magkänsla och mindre till förnuftet. Om känslan inte är otvetydigt "honom vill jag verkligen träffa igen" tänker jag lägga ner även om förnuftet kanske tycker att jag skulle gett honom ännu en chans.

Det känns hur som helst väldigt skönt att kommit över den där skräcken jag hade inför att träffa en kille och jag ser fram emot fler sammanträffanden framöver.

Jag har tagit steget...

....och registrerat mig på en nätdejtingsajt. Efter ett par dagar kan jag konstatera att det hittills varit mest muppar som kontaktat mig (typ "Tjena snygging" och dikter). Det har inte tagit särskilt mycket tid i anspråk. Det skulle dock vara roligt om det var någon vettig, normal typ som hörde av sig. Då kanske jag skulle drista mig till en fika. Nåväl, vi får se hur det går under hösten. Fortsättning följer....

RSS 2.0