Min favoritserie

Jag heldiggar Mother Goose & Grimm:

image15

Teletubbies sexuella läggning ifrågasatt

Skrattade gott åt barnombudsmannen i Polen som ville förbjuda att barnprogrammet Teletubbies visades i landet. Man ansåg nämligen att en av karaktärerna, Tinky Winky, inspirerar till homosexualitet då denne figur av manligt kön, som förutom att han är gredelin till färgen, även  bär handväska. Men kom igen - har de aldrig hört talas om "manbags" i Polen??

Läs mer på DN: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=655904

Killarna rusar ej till Running Dinner

För någon månad sedan bestämde jag mig för att pröva det här med Running Dinner här i Stockholm. Som ett nytt, förutsättningslöst och förhoppningsvis kul sätt att komma i kontakt med nya människor.

Jag anmälde mig till en middag, men den blev av okänd anledning framflyttad till just den helgen jag skulle till London.Nu på lördag är det dags för nästa middag. Gissa om jag blev sur när jag idag fick ett mail idag som säger att jag inte kom med för att det inte är tillräckligt många killar anmälda. Trist!

Hoppas verkligen att Stockholmskillarna tar och shapar upp sig och anmäler sig till nästa middag, annars får en massa tjejer bli besvikna - igen.

Resfeber - 7 mån i förväg

Jag är så till mig. Idag bokade jag en två-veckors ridresa genom Costa Rica över jul och nyår. Hur spännande som helst! Kommer kännas hur bra som helst att dra till tropisk värme mitt i svenska vintern och inleda 2008 på en strand vid Stilla Havet. Sweet!

Club Berwald - konserterbjudanden

För den som gillar att gå på konserter kan jag tipsa om Club Berwald som är Berwaldshallens "klubb" för folk mellan 25-35 år. Ett par gånger per säsong erbjuds man konsertbiljett + glas vin i baren efteråt med mingel för 120 kr. Väldigt prisvärt. Det kostar inget att vara medlem utan man bara anmäler sig till deras mailinglista. Läs mer här: Club Berwald

Jag var där i fredags och jag förstår varför Berwaldhallen startat den här klubben - medelåldern på besökarna är HÖG. Mest tanter och gubbar. Vi fick jättebra platser på 1:a raden trots att vi inte bokade förrän dagen innan. Efteråt kom orkestern samt diregenten Daniel Harding till baren där det var lite mingel med DJ.

Daniel Harding är förresten rätt attraktiv i all sin litenhet trots att han är lite lik Tony Blair, måset vara hans passionerade dirigirande som gör det :)

Inte roligt att äta ensam

Idag åkte jag ut på egen hand till Grinda över dagen. Jag har aldrig tidigare varit där och längtade ut från stan. När jag kom fram till ön så drabbades genast av en stor ensamhetskänsla som helt förtog den vackra naturen och solskenet. Jag vill ju göra sådant där tillsammans med någon. En kompis vore trevligt, men helst någon man verkligen tycker om. Någon som man kan dela intryck och upplevelser med, någon som gör att intrycken och upplevelserna blir ännu mer minnesvärda och fina.

Jag kunde inte riktigt förtränga den där känslan trots att jag försökte fokusera på omgivningarna. Inte blev det bättre när jag på eftermiddagen kände att jag var tvungen att äta något.Jag kunde inte förmå mig att gå och äta på egen hand. Det var massor av folk på Framfickan vid hamnen, bara familjer och par eller kompisgäng. Det fanns knappt några sittplatser. Jag kände mig bara så patetisk som var där ensam och så skulle jag bli tvungen att få be att dela bord med andra vilket verkligen skulle göra att det märktes att jag var där själv. Jag vågade inte ens titta på de andra människorna. Hur löjlig får man bli? Det slutade med att jag fick klara mig på en glass i butiken med planen att äta på båten tillbaka till stan.

Båten visade sig vara en ångbåt, inte Cinderella båt som jag åt ut och där det fanns en kafeteria med bord i mitten av båten. Den här båten hade en avskiljd restaurangavdelning. Där satt det INGEN och åt. Dit fick lilla jag gå och sitta alldeles ensam vid ett bord och äta stekt strömmingsflundra med pulvermos för 100 spänn. Roligare måltider har man ju haft i sina dagar.

Det är sådan underbar kväll ute och det är otroligt tråkigt att komma hem och bara vara själv. Jag vill umgås. Jag vill prata. Jag är trött på mitt eget sällskap. Blä!

Klädvalsapati

Vissa morgnar drabbas jag av total handlingsförlamning när jag står i garderoben och ska välja dagens kläder. Jag låter blicken glida längs hängarna, drar ut en låda här och där medans hjärnan upprepar som ett mangra "Vad ska jag ha på mig? Vad ska jag ha på mig? Vad ska jag ha på mig?".  

Eller så bara står jag där och gapar och gör ingenting. Imorse kom jag på mig själv med att bara stå där i säkert 5 min. Då fick jag säga till mig själv på skarpen (jag talar högt med mig själv ibland) - Nu får jag för fan skärpa mig, det är väl bara att välja nåt! Så jag slet ned första bästa tröja. Som tur var innebar just den tröjan att jag endast hade två olika par skor att välja mellan så det valet gick åtminstone snabbt :)


Försommar

Vilken underbar kväll jag haft i stallet. Nu är det försommar. Syrénerna blommar, gullvivorna blommar, fåglarna sjunger, allt är så grönt. Knallgrönt. Hittade till och med kaprifol som nästan blommade. Plockade den och andra blommor till en fin bukett som jag tog med mig hem. Hade lite tid att fota den när jag väntade på bussen.

image14

Sopmaffian

Såg på nyheterna ikväll och läste i DN om den italienska sopmaffian som härjar i Neapel-området. Området har inte tillräckligt med anläggningar för av avfallshantering och maffian har sett sin chans att ge sig in på arenan som ett billigare alternativ för industrier och företagare att bli av med sina sopor.

På nätterna eldar maffians hejdukar sopor längs med motorvägen. Giftigt avfall grävs ner eller sprids ut, förstör dricksvattnet och förgiftar både människor och djur. Det är en lukrativ affär för Camorranmaffian som insett  att endast 22 poliser specialiserade på miljöbrott i hela syditalien och böter som inte uppgår till mer än 10 000 EUR inte utgör något större hot mot deras olagliga verksamhet. Känns konstigt att sådant här har kunnat pågå i nästan 20 år i ett EU-land. Usch!

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=145&a=636832&rss=1399

Panikshopping, party & baksmälla

Så lyder en sammanfattning av helgen som varit. I torsdags insåg jag att jag inte hade något att ha på mig på bröllopsmiddag på lördagen. Detta föranledde en shoppingrunda "from hell" på fredagseftermiddagen och lördag förmiddag tillasmmans med halva Stockholms befolkning (kändes det som). Det fullkomligen kryllade av folk på stan som alla verkade fokuserade på att vara i vägen för mig i min hetsiga framfart. Jag provade desperat klänning efter klänning. Till slut sänkte jag ambitionsnivån från "skitläcker klänning" till "något jag inte känner mig ful i" och hittade till slut ett klädstycke som fick duga. Köpte dessutom en hel del alternativa tillbehör på öppet köp på lördagen.

Bröllopsmiddagen var en mycket lyckad tillställning. Jag hade blivit utlovad singel-sällskap till bordet och måste väl erkänna att jag med spänning sett fram emot detta. Tyvärr så uppstod inget tycke, överhuvudtaget, varken med bordskavaljeren eller någon annan för den delen. Men det gjorde verkligen inte festen sämre för det. Lokalen var fantastisk med utsikt över hela stan, brudparet oerhört stiligt, maten var god, vinet var fantastiskt (och gratis), människorna smarta och trevliga, lagom många tal och riktigt drag på dansgolvet som avslutning. Jag dansade som besatt i flera timmar (och lyckades även hälla i mig både en och tre drinkar). Klockan tre blev vi varsamt utkastade och tre av oss försökte utan lycka hitta något ställe att fortsätta partandet på.

Kom till slut hem, utmattad och nöjd, vid fyra-tiden på morgonen. Det var helt ljust ute och koltrasten sjöng för fullt. Tog emot lite att lägga sig då och jag övervägde en stund på om jag skulle ta med mig kameran till Observatorielunden för lite morgonfotografering men insåg sedan att det nog inte var en hit att gå dit helt ensam i feststass mitt i natten.

På söndagen mådde jag SÅ dåligt, värsta baksmällan i år tror jag. Jag svettades av varje ansträngning och det snurrade i huvudet till långt inpå eftermiddag. Det enda jag orkade med var att lämna tillbaka alla oanvända inköp på öppet köp och äta lunch på gräset  i Tegnerlunden. Efter det blev det soffa, läsk och chips och dåligt samvete över vad jag utsätter min lilla kropp för. Usch, nu får det dröja med festande ett tag!


Singelförhör

- "Hur går det med kärleken då?"
- "Har du träffat någon ny kille?"
- "Träffar du någon trevlig pojke nu för tiden?"
- "Ingen ny flamma än?"
- "Och hur blev det med den där...jaha, ni är bara vänner nu"


Om man är singel får man vänja sig vid att ens privatliv tydligen är av allmänt intresse och för vems om helst att diskutera om och engagera sig i. Man får vänja sig vid att folk ställer närgångna frågor som det inte går att svara på utan att känna sig obekväm eller misslyckad eller som att man försöker förklara sig. Det är minsann ingen som frågar par rakt ut hur det går för dem - "Hur går det i sängkammaren då?", "Har ni börjat tröttna på varandra än då?", "Har du upptäckt alla hans dåliga sidor och ovanor än?"  Jag kanske borde kontra med sådana frågor i fortsättningen?

Suck, att bli utfrågad är sådär lagom roligt. Särskilt när det är släktingar. Särskilt när det är många släktingar. Särskilt när man är äldsta syskonbarnet/barnbarnet. Särskilt när ens lillebror är det enda ytterligare barnbarnet/syskonbarnet i hela släkten och även han är singel. Särskilt när man snart är 30 år och de antagligen hoppats på att man skulle satt en ny generation till världen vid det här laget. Min mormor påminner mig i alla fall inte om att hon hade 5 barn vid min ålder, tack mormor!

Tar tacksammast emot förslag på bra svar / motfrågor inför nästa singelförhör!


Herregud så sent

Oj oj oj, kan inte ens komma ihåg sist jag kom hem när det började grynas. Svårt att gå och lägga sig när det är ljust ute och koltrasten sjunger. Manligt sällskap hade onekligen gjort det enklare.....

Tomma gator

Det var verkligen öde i Stockholm imorse när jag var på jobbet strax före åtta. Jag måste medge att jag är aningens avundsjuk på de som arbetar för företag som har klämdagar och halv arbetsdag före röd dag - tänk, de är lediga sen onsdag lunch. Själv måste jag pallra mig till arbetet idag som vanligt med en motivationsnivå som knappt kommer leda till att mycket blir gjort idag. Då känns det ju ännu mer värdelöst att vara här :) Dessutom känns det som måndag idag så den där härliga fredagskänslan har inte infunnit sig...än i alla fall. Men den dyker väl upp till fredagsfikat i eftermiddag.


Sliten

Usch vad jag känner mig trött i kroppen. Resultatet av senaste veckans uteblivna träning, alkoholförtäring i större skala än vanligt och flera nätters dålig sömn.  Det där 10 km-loppet runt Kungsholmen som jag anmält mig till på lördag känns inte så lockande just nu. Herregud vad skönt det ska bli att vara ledig imorgon!

Hur man åker gratis taxi från Arlanda

Gör så här:
  1. Se till att få sittplats på flygplanet bredvid en maltesisk (eller annan icke-svensk) affärsman i sina bästa år
  2. Svara artigt och hjälpsamt på dennes frågor om hur man tar sig från Arlanda till Stockholm
  3. Förklara beklagande att både Arlanda Express och Flygbussarna slutat gå vid tiden för ankomst och att taxi är enda resalternativet
  4. Fråga vart han ska åka och säg något bra om den destination han nämner (om du inte känner till stället, låtsas att du gör det)
  5. Nämn i förbigående att även du ska åka taxi till Stockholm
  6. (konstpaus.....) Här är det inte helt omöjligt att din platsgranne själv föreslår att ni delar taxi, om inte fortsätt enligt nedan:
  7. Föreslå (lite tveksamt) om det inte skulle kunna vara en bra idé att dela taxi om ni ändå ska åt samma håll, din bostad ligger ju ändå längs vägen taxin måste köra (ljug om det krävs, affärsmannen kommer inte märka omvägen)
  8. Säg att du behöver ta ut kontanter innan ni lämnar flygplatsen
  9. Glöm att ta ut kontanter innan ni lämnar flygplatsen (denna taktik förutsätter dock att du kliver av taxin först)
  10. I taxikön: berätta för din medpassagerare vilka taxiföretag man inte bör åka med. Få honom gärna att tro att det är farligt. Din medpassagerare kommer känna sig trygg och tacksam för att ditt sällskap förhindrat att han råkat illa ut
  11. Under taxiresan: sköt snacket med taxichauffören, underhåll din medpassagerar med intressanta fakta om Sverige och Stockholm och allmänt småprat, ställ frågor om hans arbete och bakgrund. Bli lite familjär helt enkelt. (För att dni sociala förmåga inte skall misstolkat på något sätt kan det vara lämpligt att även lägga in några frågor om hans familj och hustru)
  12. När det är dags att kliva av: upptäck till din fasa och förvåning att du ju helt glömde bort att ta ut kontanter
  13. (konstpaus......)
  14. Fråga försynt om det inte råkar vara så att det är hans företag som betalar för taxi - han kommer då med största sannolikhet at svara att så är fallet och att du inte ska oroa dig för betalningen det går så fint ändå.
  15. Ta da!

Ovanstående teknik förutsätter:
- att din medpassagerares destination är slutdestination
- att ni kan kommunicera med varandra (teckenspråk duger i värsta fall)
- att din medpassagerare inte ger intryck av att vara psykopat, våltäktsman eller pank

Observera:

Chansen för framgång är mindre för omvända könsförhållande - alltså om du är en man och din blivande medpassagerare en kvinna.

Ytterligare tips:
- för att bespara din medpassagerare onödiga utgifter, se till att bekräfta med taxichauffören att det är fast pris som gäller INNAN du nämner att det blir två stopp

Risker:
- du kan riskera att bli inbjuden på framtida middag med familjen (och fotboll i parken med sönerna) om du inte passar dig, detta är en risk du får leva mde

En helg i London

Den här helgen var jag i London och hälsade på två av mina absolut bästa väninnor. Jag landade klockan 18 på London City Airport på fredagen i ett grått och regnigt London. Tydligen har det varit vackert väder hur länge som helst men naturligtvis blir det väderomslag lagom till mitt besök. Det regnade i stort sett hela helgen. Trist värre!

Det första gången jag flyger till LCY och det visade sig vara en liten och smidig flygplats. Dessutom bara ett par hållplatser på Docklands Light Railway från där L jobbar. Träffade henne och hennes kille på deras företags after-work. En mysig bar fullpackad av stojande finans-folk i 30-års åldern varav de flesta var män med inte alltför oävet utseende. Efter ett glas vin (som gick mig åt huvudet på momangen) blev det pizza och sedan hemfärd och bums i säng respektive bäddsoffa. Vi var alla tre trötta efter veckan som varit.

Efter en frukost på stående fot bestående av bagels begav sig L och jag ut på the streets of London i närheten av Victoria Station. Där fanns många affärer men inget folk - perfekt. Vi träffade sedan S på Yo! Sushi vid Russell Square. Jag diggar verkligen sushi train. Fast jag måste medge att jag blir smått stressad med all god mat som passerar revy. Man vill ju inte missa någon godbit. Godaste sushin jag ätit på länge. Sedan banade vi oss väg med paraplyer i hällregnet på Oxford Street där den tidigare shopping-lustan snabbt ersattes av brännande fotsulor och irritation. Det blev att ta tunnelbanan hem till L för en lite paus.

Londons tunnelbana är verkligen ett kapitel för sig. Varje gång jag är där och hälsar på så blir jag förskräckt. Proppat med folk, smala perronger, dålig lugt, varmt och fuktigt, skramlande tåg, en ljudvolym som omöjliggör alla typer av samtal, alltid en eller flera linjer som är tillfälligt avstängda, vassa armbågar, stinkande armhålor och en elak och nedlåtande röst i högtalarna som ger order - "mind the gap", "let people get off the train firtst", "use all available doors", "get all the way inside the car", "stand clear of the platform"! Man trängs och flockas och vallas fram av folkmassan som ett fromt får. Det var bara border collien som saknades för att nafsa oss i hälarna. Och det här betalar London-borna pengar för. Jösses!

På kvällen åkte vi till två olika födelsedagsfiranden på två minst sagt olika ställen. Första anhalten för kvällen var At Proud i Camden. En avslappnad bar med stor takterras med solstolar och plasthästar i verklig storlek. Det här stället fullkomligt kryllade av sannerligen attraktiva killar som vi glatt betraktade under ivrigt kommenterande och skämtande.

Nästa stopp var Sanderson Hotel. Kontrasten till At Proud var total. Slitna jeans och rutiga skjortor / t-shirtar var är ersatta med kavaj och coktailklänning. Jag kände mig väldigt malplacerad, det här var inte alls ett ställe där jag känner mig bekväm. Men lite sprit gjorde susen för självkänslan. Även det här stället var fyllt av brittiska godbitar av något äldre årgång än Camden-grabbarna ch med all säkerhet med mycket fetare plånbok. Vi hade svårt att hålla oss för skratt åt  de killar som försökte inleda konversation med oss med de mest o-originella chat-up-lines någonsin. I födelesdagssällskapet fanns det dock en hel del trevligt folk, både killar och tjejer. Vi drog hem inte alltför sent efter att S guidat oss till den billigaste svarttaxistationen i centrala London.

På söndagen vaknade jag med stor törst och smygande baksmälla. Inte de bästa förutsättningarna för att hjälpa L att flytta. En rejäl, stabbig engelsk frukost gav ny livskraft och trots störtregn och oregerliga bäddmadrasser lyckades vi få flytten avklarad på ett par timmar. En sen lunch intogs på the the Thomas Cubitt i Belgravia. Deras kräft- och avokadosallad var mums. Sedan bar det iväg till en sunkig pub vid Paddington Station för att dela en sista flaska vin med tjejerna innan avresa till Heathrow och försenat flyg hem till Svedala.

Det är roligt med London. Underbart roligt att träffa bästa väninnorna. Men hemma är ändå bäst!


Svårt att komma upp & fågelkräk

Senaste två veckorna har det hänt ett antal gånger att jag vaknat av mig själv en bra stund innan väckarklockan ska ringa. Somnar jag om då så är jag hur trött som helst sen när klockan väl ringer. Men vore det inte bra då att faktiskt gå upp om jag ändå vaknar? Det måste ju betyda att jag är utvilad och är i rätt ställe på sömncykeln för att kliva upp. Jo, så har jag tänkt.

Sedan flera dagar tillbaka har jag bestämt att jag ska gå upp om jag vaknar tidigt nästa morgon. Kan ju vara skönt att kunna ha lite mer tid på sig på morgonen, äta frukost länge och titta på morgon-TV. Men inte då. När jag väl vaknar så kan jag omöjligt förmå mig själv att lämna duntäckets varma omfamning. Det är ju bara SÅ skönt att ligga kvar där i värman. Igår kväll tänkte jag att idag måste jag se till att skärpa mig. Tror ni inte jag vaknade redan kl. 05! Så tidigt kan ju ingen människa gå upp. Så blev det ännu en seg morgon med väckarklocka.

I och för sig vaknade jag inte av mig själv i morse utan av en j***la mås som satt och skränade en lång stund på huset mitt emot. Förstår inte hur en sådan liten kropp kan uppbringa ett sådant oläte.  Hade för mig att Odenplan var befriat från vitfågel men nu har de visst bestämt sig för att komma och förstöra min morgonsömn. Fågelkräk!


Jag är inte så vuxen

Var inne på sidan Vuxenpoäng och gjorde deras test. Det visar sig att jag är knappt hälften så vuxen som jag borde vara vid den här åldern. Det känns rätt schysst faktiskt.

Din vuxenpoäng är: 16.7
Din ålder borde vara 30.6 enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse

Gör testet du med vetja!

P.S Trodde jag ja. Någon smart människa var snäll nog att upplysa mig att ovanstående innebär att min ålder borde vara 30.6. Oh no!

Kamerakåt

Jag är helsugen på att köpa en sprillans ny kamera och byta upp mig från min  Canon EOS 300D. Häromveckan var jag och klämde på Nikons D80 som kändes väldigt bra,  men att köpa en pryl som kostar 10 lakan det tar emot lite grann. Då måste de riktiga spenderbyxorna tas på och sparkontot länsas...eller ett av dem i alla fall.

Det pågår just nu en intern  "Operation Övertalning" till varför jag ska unna mig en riktigt fin och dyr sak. Så hur lyder argumenten?

- det är coolt (njae, eller kanske lite)
- jag har fått bonus (vilken jag i och för sig nästan shoppat upp på kläder)
- den begagnade kameran jag köpte förra året börjar bli uråldrig (det är sant)
- jag har outnyttjad fotograftalang som begränsas av min nuvarande kamera (man kan alltid hoppas)
- mitt ex blir avundsjuk för han har den äldre Nikon modellen
- jag förtjänar det (yeah....right)
- om jag har en finfin kamera kommer det inte kännas lika trist att fylla 30

Hmm, å andra sidan är det väldigt mycket pengar.....nåväl, ska suga på karamellen ett tag till :)

Pendelrace

Ikväll var jag medbjuden på pendelrace av en kollega. Detta innebär att man åker pendeltåg från Bålsta in till t-centralen, kliver av vid varje station och dricker en öl på närmsta hak till stationen inom tiden tills nästa tåg mot stan avgår. Alltså har jag ikväll druckit öl i Kungsängen, Kalhäll, Jakobsberg, Barkarby, Spånga, Sundbyberg, Karlberg och T-centrale. Fast jag fuskade på några av ställena genom att dela öl.

Vi var drygt 30 pers i sällskapet. Många från Bålsta - allt från stalltjejer till mäklare. Ingen intressant singelkille där dock. En kille som hade underbart vackra ögon men tyvärr var han full från första början så jag ägnade honom ingen större uppmärksamhet under kvällen trots att hans tjejkompis försäkrade att han var en jättego kille.

Skönt att promenera hem med en double cheeseburger med bacon från Burger King. Kommer sova gott i natt.

Klantig och kladdig

Satte på mig en fin, vit skjorta idag. När jag kom fram till jobbet upptäcker jag till min fasa att jag lyckats kladda en stor sminkfläck rakt över ena bröstet. Snyggt! Eller NOT. I ett desperat försök att tvätta bort fläcken på kontorstoan blev resultatet att fläcken istället för att vara väl avgränsad nu blivit utkletad över större delen av bröstet. Tur att jag har en kofta på mig också!

Den vackraste tiden på året

Åh vad jag älskar den här tiden på året! Den här skira grönskan som spränger fram på kala grenar, frodigt grönt gräs som ersätter det torra, bruna vintergräset.. Hägg och frukträd som blommar och sprider sötsnuskig doft i vinden.  Feta, småfrusna humlor som kämpar sig fram från blomma till blomma. Alla fåglar som sjunger så intensivt (hör just nu en koltrast utanför lägenheten). Såg massor med gullvivor när jag var ute och red ikväll.  Jag har saknat bruset från löven i björken utanför mitt fönster. Jag vill bara vara ute hela tiden. Men det går ju inte, jag måste ju blogga lite också :)

Back to normal

En god natts sömn och en ordentlig löprunda fick livet att kännas bättre igen. Men bäst av allt är nog goda vänner som lyckas höra av sig när man som bäst behöver det men inte själv orkar ta initiativet. Strax efter fyra blev jag spontant inbjuden på middag hos en kompis och hennes trolovade, de kom till och med och hämtade mig i bilen. Jättegod mat och spännande samtal fick humöret på topp. Diskussioner om tillståndet i världen, psykopater, våld och övergrepp mot kvinnor och djur satte mitt singelgnäll i lite perspektiv. Bra med en tankeställare ibland. Nu blir det snart läggdags, att dela en flaska vin efter att ha sprungit närmare en mil visar sig vara rena sömnmedicinen :)

Singel = miffo?

Var på fest hos en barndomskompis och det var verkligen kul att träffa henne igen och se hur fint hon och hennes man har det. Och deras lille som blivit så stor sen jag såg honom sist. Det var hur trevligt som helst med bra folk men jag kunde inte låta bli att känna mig utanför. Bara lyckliga, förälskade par där (åtminstone såg de kära och lyckliga ut) - både yngre och äldre än mig. Det var jag i och för sig förberedd på men trodde inte det skulle kännas jobbigt.

Jag kände mig som ett miffo, någon som inte riktigt passar in och bryter mönstret. Jag hade känt mig mindre ensam om jag suttit hemma ikväll. Nu var det bara så oerhört påtagligt att jag kom dit ensam, var där ensam och åkte hem ensam. Kändes som jag hade SINGEL eller ENSAM NUCKA stämplat i pannan.

Ena dagen känner jag mig positiv och någorlunda tillfreds och förhoppningsfull, nästa dag är jag deppig. När jag känner mig som ikväll så skäms jag. Liksom omöjligt att få rätsida på det hela. Det känns inte som det är ok att känna som jag gör ikväll. Då är man ju patetisk. Det är bara så frustrerande att inte kunna göra något åt situationen. Bara gilla läget och försöka övertala mig själv att passa på att njuta av allt som är bra med att vara själv. Och det är mycket som är bra med det. Men jag har varit själv. Länge. Jag har gjort det mesta man kan göra som singel och det livet lockar inte längre. Jag är redo för något annat.

Men just nu antar jag att jag bara borde sluta gnälla och gå och lägga mig. Ta nya friska tag imorgon.

RSS 2.0