Jag kan "gör-det-själv"

Jag berättade häromdagen om mitt smärre byggprojekt i köket. Efter att förra måndagen inhandlat rätt typ av pluggar samt lite trådbacksstativ och hyllplan på IKEA så hade jag allt jag behövde för att fortsätta. 

I lördags tog jag slag i sak (trots baksmälla). Efter flera timmars stånkande och svettande kunde jag stolt betrakta min nya arbetsbänk med trådbacksförvaring undertill och konsolhylla ovantill. Efter andra borrhålet kändes det som jag inte gjort annat än borrat. Lyckades till och med använda den som skruvdragare. Hyllorna blev till och med raka (har ju köpt ett vattenpass också så klart, ett magnetiskt). Jag blev riktigt nöjd med resultatet och måste säga att jag känner mig lite duktig som klarade detta utan att ens ha rådgjort med en karl (bortsett från kollegan jag stötte på på Claes Olsson och hjälpte mig köpa borrmaskin).

Jag är fortfarande lite osäker på hyllornas hållfasthet dock. Jag har inte fullt förtroende för de där gipspluggarna och att jag faktiskt lyckats fästa dem rätt. Alltså det är väl bara att skruva i skruven till det tar stopp? Jag har därför inte vågat ställa upp kokböckerna än för jag har för mitt inre målat upp ett skräckscenario där väggskenorna lossnar och hela fadderullan rasar i golvet och krossar min lilla vinsamling i fallet. Men jag antar att det får bära eller brista helt enkelt.

Inte nog med hylluppsättning. Jag slipade och ner och oljade ett soffbord i jakaranda som jag köpt på Blocket. Ytan blev väldigt fint, men tyvärr alldeles för rödbrun. Jag hade nog önskat ett mer bara brunt träslag, det här skär sig lite mot de andra trämöblerna i rummet. Så det lutar åt att jag säljer det igen. Kanske till och med med vinst, det är ju mycket finare nu än när jag köpte det!


Habibi, vilket arsle du har

..ska man ta det som en komplimang eller?

Finns det något värre än tafsiga, fulla killar som tror att bara för att de råkar befinna sig på ett uteställe så är det helt ok att komma och kladda. Nä fy sjutton! Det jäkliga är att de säkert lyckas få napp senare under kvällen. Det finns faktiskt något värre - killar som kissar på gatan. Äckligt!

Nåväl, kvällen är definitivt över för min del, läggdags och sovmorgon imorgon. Sweet.

Besatt av blåsippor

Jag har tagit hur mycket bilder som helst av blåsippor i år. Här är en "studio"-variant.

image13

I like bilkörning

Igår hyrde jag bil tillsammans med exet för att åka till IKEA. Alltså, jag gillar verkligen att köra bil. Det spelar ingen roll att det var en bullrig och halvslö bil, jag tycker ändå det är kul. Var helt till mig hela dagen inför att få köra igen och det var så lyxigt att köra till jobbet imorse.

Dock var parkeringsletandet igår kväll en sund påminnelse om en av anledningarna till varför jag inte har någon bil. Efter 25 minuters cirkulerande runt kvarteren hemmavid var jag nära gråten. Det var extra frustrerande när det fanns en del lediga platser men för små för min bil. Jag förstår inte hur de som har SUV eller humrar hittar parkering!

Man skulle ha en liten skruttbil nu till sommaren, det skulle man.


Ett hål rikare

Igår öppnade jag med darrande händer och skräckblandad förtjusning kartongen till min nyinhandlade slagborr (249 spänn, rea på Claes Ohlsson) för att ta itu med att sätta upp hyllor i köket. Jag har skjutit upp det här projektet under väldigt lång tid i väntan på manlig assistans, men insåg till slut att det inte var en giltig ursäkt. Borra ska jag väl ta mig fasen kunna klara på egen hand.

Jag läste naturligtvis noggrant igenom den 5-sidiga  bruksanvisningen och studerade ingående alla knappar och reglage innan jag gav mig i kast med själva användandet. Jag läste dessutom monteringsanvisningen för hyllan ett flertal gånger.

Efter att ha mätt (och kontrollmätt två gånger) satte jag sedan borret mot väggen, tog ett djupt andetag och tryckte på gasen. Zzzzum, så var det hål i väggen. Lätt som en plätt! Förstår inte varför jag gått och bävat inför handhavandet av elektriska verktyg. Kändes till och med lite coolt att stå där och borra med den där stora apparaten. Nu jäklar ska här gör-det-självas!

Tyvärr visade sig väggen vara av gips och inte av spånplatta som jag först trott och gips-pluggar ingick inte i skruv-, plugg- och borrlådan jag köpte tillsammans med borren. Typiskt!

Eh....snö

Aprilvädret gör sig påmint. Vaknade 02 i natt av allt regn och blåst och hoppades det skulle dra bort tills morgonen. Men inte då. Vad möter en när man kommer utanför porten om inte SNÖFLINGOR och iskalla vindar från nord. Brrrr....


Vad blyg jag blivit

Oh, han var där. Trummisen. Har inte tidigare sett någon som kan spela triangel och se cool ut samtidigt. Och jag mitt fån vågade knappt titta. Det var för lite folk i lokalen och inte tillräckligt mycket alkohol i blodomloppet. Så i pausen tog jag mod till mig. Han satt någon meter bort och pratade med några kompisar. Jag spanade och han vred på huvudet och vi fick ögonkontakt, som han höll kvar. Lite skillnad att stirra en man i ögonen i nyktert tillstånd inom några stegs avstånd än att vrålglo smålullig genom trängseln i en fullpackad bar. Jag blev alldeles generad och fnissade lite hysteriskt mot min kompis.  Men kom igen, vad har hänt med mig senaste åren?? Som en liten skolflicka! Så tordes jag knappt titta åt hans håll under resten av kvällen och ignorerade honom totalt när vi skulle gå därifrån trots att han var precis i närheten. Nåväl, det var den kvällen. En ögonkontakt är bättre än ingen :)

Sugen på flirt

Nu skulle det inte vara fel med lite flirtande. Är väl vårkänslor eller nåt eller hmm...har varit singel i tre månader, det var ungefär så länge som jag var singel mellan mina senaste förhållanden. Tar väl ungefär så lång tid att "komma tillbaks" och känna sig redo för nya äventyr. Är lite sugen på äventyr. Det har varit väldigt dåligt på flirtfronten hittills, bara lite oskyldigt spanande med mötande män på gatan eller i löpsspåret. Men nu jäklar ska jag ta mig i kragen och se till att utnyttja varenda litet tillfälle som dyker upp.

Imorgon kväll kanske? Då ska jag gå och lyssna på jazz med en kompis. Jag har varit på samma ställe två gånger tidigare och det har faktiskt varit lite killar där i lagom ålder som dessutom såg bra ut. Sist var där en musiker som jag gärna skulle se mer av och det är meningen att han ska trumma imorgon. Hoppas, hoppas!!

Finska drömmar

Ibland undrar jag om det står riktigt rätt till på hjärnkontoret, om jag verkligen har alla koppar i skåpet eller en skruv lös. Något måste ju vara knas när man vaknar upp på morgonen och inser att man drömt om finska ord. Ja, just helt enkelt långa, obegripliga och outalbara finska ord i fet stil mot vit bakgrund. Lite sneda var orden också. Jag blev alldeles stressad av de där orden och hoppas sannerligen de låter bli att hemsöka mina drömmar igen.

FInska ord är roliga, i verkligenheten alltså. I alla fall de korta orden. Lägg till ett "i" på slutet av ett svenskt ord och tada! du snackar finska. Ett par exempel:

posti - posten
dilli - dill
vini - vin
yxi - yxa - nä, skojar bara :)


Radiotystnad

Hoppsan, det gick visst lite väl många dagar sen senaste nytt. Påskhelgen tillbringades i Blekinge och gick alldeles för fort. Helgens höjdpunkt var en hel dags trädgårdsarbete på sommarhusön i vårsolen. Jag längtar så till att åka dit i sommar igen. 

Senaste veckan har gått fort. Var hästvakt i tre dagar så det blev flera kvällar i stallet. Restrerande kvällar gick åt till att planera och förbereda festen med mina kollegor som jag bjöd hem igår. Det blev en riktigt lyckad tillställning med mycket prat, mycket tilltugg och alldeles för mycket vin! Idag har jag därför inte riktigt känt mig på topp men har ändå varit ute ett par timmar och brunchat och fikat i sommarvärmen. 23 grader visade termometern på eftermiddagen. Väderleksrapporten förutspår en temperatur på 4 grader på torsdag, känns ju väldigt konstigt med sådana temperaturskillnader på bara några dagar.

Bortsett från baksmällan känns livet rätt bra just nu!

Påskkärring redo att flyga söderut

Så var det Skärtorsdag. Skrämmande hur fort det här året har gått hittills, men nu är det redan påsk. Det verkar vara många som är lediga idag, det var ganska öde på gator och i tunnelbanan imorse när jag gick till jobbet. Jag jobbar tyvärr på ett företag som inte tillämpar halvdagar dag före röd dag så det blir till att knega på som vanligt.

Imorgon styr jag dock min kosa och kvast mot Sveriges trädgård, Blekinge. Det har nästan blivit tradition att hälsa på min pappa där på påsken. Goda middagar,  promenader vid havet och ett första vårbesök på sommarstugeön brukar vara återkommande aktiviteter. Det ska bli så skönt att komma iväg från Stockholm. Bortsett från några jobbresor utomlands har jag inte varit utanför Stockholm sen oktober då jag var en helg på Gotland. Jag känner mig alltid uppfriskad och uppvilad av att åka bort.

Glad påsk!


Blåsippor

Jag är svag för blåsippor och krälar mer än gärna bland mossa och torra löv för att fotografera blåsipporna där de står så fint i backen i vårsolen.

         

På spaning i Hagaparken

Jag upptäckte idag att det kan vara riktigt roligt att vara ute och springa i Hagaparken och inte bara på grund av naturen och fågelsången. Idag visade det sig att springrundan också erbjuder ett ypperligt tillfälle att spana lite på det motsatta könet. Oftast behöver jag känna mig lite snygg för att flirta, och jag kan lova att jag definitivt inte känner mig särskilt läcker i träningsoverall, rinnig näsa och lätt hasande löpstil.  Det härliga vädret idag gjorde att jag ändå vågade mig på att titta på de män i lagom ålder jag mötte på vägen och jösses, det blev ögonkontakt varje gång! Ingen längre stund dock för då skulle jag med all säkerhet missa vart jag satte fötterna och vurpa över en rot. I och för sig skulle det kanske vara ett bra sätt att dra uppmärksamheten till sig, men sådana taktiker är alldeles för pinsamma för mig. Och så desperat är jag inte :)

RSS 2.0