Kontaktförsök - tema frågesport

Ett första meddelande från en kille på internetdejtingen såg ut så här:

"A. Vad skulle göra dig varm en kall vinterdag?
B. Hur viktigt tycker du att sex är i ett förhållande?
C. Vad ser du mest fram till i julen?
D. Vad behagar dig mest oralt?
E. Vilken stor fråga för dig går du runt och tänker på nuförtiden?"

Jag undrar vad han menar med fråga D. God mat, skulle jag nog svara om jag svarade. Fast å andra sidan undrar jag varför jag skulle svara på de där frågorna överhuvudtaget...


Unik tomte siktad

Luciamorgon. Det märks. Gatorna och tunnelbanan vimlade av små lucior, tomtar och pepparkaksgubbar på väg till skolan eller dagis. En liten kille stack dock ut i mängden - iklädd tomtekläder men med Spiderman-mössa. En Spidermantomte helt enkelt. Det måste vara unikt!

På jobbet var det en liten kör från en skola i närheten som kom och lussade. Det var ett 10-tal mellanstadieelever som såg ut som de helst hade velat vara någon annanstans. Alla utom den minsta av de tre pepparkaksgubbarna, en storleende filur som klämde i för kung och fosterland när det var dags för papparkaksgubbesången. Lussandets höjdpunkt var dock en, för mig, ny pepparkaksvisa där texten gick så här:

"Vi vill ej bli räddade, räddade, räddade
För vi vill bli gräddade, gräddade, gräddade
Jag vill bli en gumma
Jag vill bli en gubbe
Och jag vill bli en gris"

Resfebrig och jobbturbulens

Nu är det bara dryga 10 dagar kvar tills jag åker på min livs ridresa till Costa Rica. Packlistan börjar ta form och det är mer än vad jag trodde som behöver inhandlas - kläder, myggmedel, öronproppar, diarrétabletter, reselakan, extra batteri till kameran, kameraväska etc etc. Jag har också kommit fram till att jag nog behöver ta malariatabletter, så det blir att sätta sig hos Wasa Vaccin igen någon kväll den här eller nästa vecka - tur att jag har talbok (Stig Larssons sista).

På jobbet är det stressigt så här inför årsslutet. Dessutom har tre personer på min funktion sagt upp sig inom loppet av en vecka och det gör att det känns lite oroligt i teamet. Det är oklart om vakanserna kommer fyllas men klart är att det hur som helst kommer bli extra mycket för oss som är kvar att göra närmsta en-två månaderna. Det gör att jag börjar fundera på om jag också ska se mig om efter något annat jobb om det visar sig att de här förändringarna inte innebär en chans för mig. Vi får se.

Tankspridd

Nyss skulle jag gå till mataffären för att köpa mjölk. Just när jag klivit ut på trottoaren upptäckte jag att jag gått ut i tofflorna! Jag skyndade in och hoppades att ingen människa bevittnat detta misstag, särskilt som mina strumpr var knallröda. Hi hi!

Stackars kroppen

Puh, senaste dagarna har jag kört hårt. Det började i torsdags med ett tufft cirkelträningspass som mer eller mindre gjorde mig rörelsehindrad fram till igår. Träningsvärken i rumpan var så hemsk att det gjorde ont att bara sitta på den!
I fredags var det sedan afterwork med mitt gamla jobb. Drinkar och champagne flödade rikligt från 17-tiden fram till tidig söndagmorgon. Det innebar att jag var i farten i nästan 24 timmar. På lördagen hade jag inte tid att sova ut ordentligt så efter 4,5 timmas sömn blev det att pallra sig upp och iväg till stallet i regn och rusk med baksmälla. Inte en lugn stund sen heller då jag bjudit hem några på middag - det blev städning, handling och matlagning  samt trevlig social samvaro på kvällen. Mitt ex kom förbi och stannade över så det blev ingen tidig kväll och på morgonen skulle han iväg tidigt så då var jag vaken ett tag.

Idag har jag röjt här hemma och gått fem timmar på stan för att handla julklappar. Nu är jag helt slut! Jag känner mig jetlaggad. Min kropp är nog förvirrad sen festandet  i fredags. Stackars kroppen!

RSS 2.0