Hur man åker gratis taxi från Arlanda

Gör så här:
  1. Se till att få sittplats på flygplanet bredvid en maltesisk (eller annan icke-svensk) affärsman i sina bästa år
  2. Svara artigt och hjälpsamt på dennes frågor om hur man tar sig från Arlanda till Stockholm
  3. Förklara beklagande att både Arlanda Express och Flygbussarna slutat gå vid tiden för ankomst och att taxi är enda resalternativet
  4. Fråga vart han ska åka och säg något bra om den destination han nämner (om du inte känner till stället, låtsas att du gör det)
  5. Nämn i förbigående att även du ska åka taxi till Stockholm
  6. (konstpaus.....) Här är det inte helt omöjligt att din platsgranne själv föreslår att ni delar taxi, om inte fortsätt enligt nedan:
  7. Föreslå (lite tveksamt) om det inte skulle kunna vara en bra idé att dela taxi om ni ändå ska åt samma håll, din bostad ligger ju ändå längs vägen taxin måste köra (ljug om det krävs, affärsmannen kommer inte märka omvägen)
  8. Säg att du behöver ta ut kontanter innan ni lämnar flygplatsen
  9. Glöm att ta ut kontanter innan ni lämnar flygplatsen (denna taktik förutsätter dock att du kliver av taxin först)
  10. I taxikön: berätta för din medpassagerare vilka taxiföretag man inte bör åka med. Få honom gärna att tro att det är farligt. Din medpassagerare kommer känna sig trygg och tacksam för att ditt sällskap förhindrat att han råkat illa ut
  11. Under taxiresan: sköt snacket med taxichauffören, underhåll din medpassagerar med intressanta fakta om Sverige och Stockholm och allmänt småprat, ställ frågor om hans arbete och bakgrund. Bli lite familjär helt enkelt. (För att dni sociala förmåga inte skall misstolkat på något sätt kan det vara lämpligt att även lägga in några frågor om hans familj och hustru)
  12. När det är dags att kliva av: upptäck till din fasa och förvåning att du ju helt glömde bort att ta ut kontanter
  13. (konstpaus......)
  14. Fråga försynt om det inte råkar vara så att det är hans företag som betalar för taxi - han kommer då med största sannolikhet at svara att så är fallet och att du inte ska oroa dig för betalningen det går så fint ändå.
  15. Ta da!

Ovanstående teknik förutsätter:
- att din medpassagerares destination är slutdestination
- att ni kan kommunicera med varandra (teckenspråk duger i värsta fall)
- att din medpassagerare inte ger intryck av att vara psykopat, våltäktsman eller pank

Observera:

Chansen för framgång är mindre för omvända könsförhållande - alltså om du är en man och din blivande medpassagerare en kvinna.

Ytterligare tips:
- för att bespara din medpassagerare onödiga utgifter, se till att bekräfta med taxichauffören att det är fast pris som gäller INNAN du nämner att det blir två stopp

Risker:
- du kan riskera att bli inbjuden på framtida middag med familjen (och fotboll i parken med sönerna) om du inte passar dig, detta är en risk du får leva mde

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0