Speeddejting

I lördags testade jag speeddejting för första gången arrangerat av Nordic Dates

Konceptet är följande: lika delar män och kvinnor i samma åldersgrupp möts på en bar. Man välkomnas av en värd som delar ut numrerade namnbrickor och ett sk scorecard där man kan anteckna namn och nummer samt minnesanteckningar för de deltagare man ska "dejta" under kvällen.

Under zippande av fördrink har man sedan lite tid innan själva speeddejtingen börjar att bekanta sig med de andra deltagarna (om man så vill, men man kan även välja att stå tyst och villrådig för sig själv i ett hörn). På en given signal skall sedan damerna ta plats vid sina bord och herrarna spenderar sedan ca 5 min vid varje dams bord - helst utan missöden såsom att flåsa ut ljusen eller tända eld på sitt scorecard. Här gäller det att utnyttja minutrarna till fullo! Speeddejternas slut markeras med visselpipa.

I halvlek är det mingelpaus (om man så vill, men även här finns det naturligtvis möjlighet att stå tyst och villrådig för sig själv i ett hörn) och sedan återupptas speeddejtandet tills varvet är fullföljt. Efteråt kan man antingen springa därifrån fort som sjutton eller stanna kvar en stund för fortsatt mingel och småprat.Dagen efter loggar man in på arrangörens hemsida och har möjlighet att kryssa i om man blivit lite intresserad av någon av deltagarna. Om den personen även kryssat i att han/hon är intresserad av dig så får man tillgång till varandras profilsidor.

Så vad blir domen? Det var en riktigt trevlig kväll och ett kul koncept. Men arrangören hade på sin hemsida skrivit att man är ca 30 deltagare medan vi det här tillfället endast var 16 så det kändes kanske inte riktigt som man fick valuta för pengarna. De flesta deltagarna var sociala, vettiga och lättpratade i bra ålder (för mig alltså). Stänningen var öppen och avslappnad och det var skönt att man kunde gå därifrån utan krav att byta kontaktuppgifter. Det var ingen där den här gången som lyckades väcka mitt intresse men jag kan definitivt tänka mig att testa det här igen. Om inte så kan det vara en trevlig inledning på en utekväll med tjejerna. Tror man får ut mest av det om man går tillsammans med en kompis - då har man ju dessutom någon att skvallra med efteråt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0